CO S TÍM, Newerending story a CÍL

27.02.2016 06:08

Použití slovo muset má opodstatnění pouze vyjímečně, souvisí s morálkou, chuť určitého  společenského celku kráčet vytčeným směrem.

Týká se to jakékoliv dění, převážně však komunikace, komunikujeme slovy, pohledem, gestem, sdílením, nesouhlasem, mnohdy i mlčením. Komunikace je základ dorozumívání.

Musíme najít společnosu:  

  • řeč
  • věc (cíl)
  • mus (musí, muset, musíme)
  • tag (značka)

Pro ukončení zahájené destrukce společnosti a lidstva (humanity)

Použití slovo muset má opodstatnění pouze vyjímečně, souvisí s morálkou, chuť určitého společenského celku kráčet vytčeným směrem, v hebrejštině tento posun vyjadřuje slovo "tachles", lze vyjádřit i jako : "cesta je cíl" a cílem je, na té cestě se neztratit. Ona čtyři slova vyjadřují: společná řeč pro věc kterou musíme nastoupit, pokud nechceme utopit existenci lidstva ve válkách a nenávisti, jedním slovem humanita.

Může nám k tomu pomoci klíč, mapa nebo vůle cíli se blížit, každý den.

Běžná, každodenní cesta, s odpočívadly, kdy po spočinutí pokračujeme oním směrem.

Humanita (z latinského humanitas, lidstvo, lidství, lidskost) může znamenat:

  • lidstvo jako celek;
  • lidství - to, co činí člověka člověkem;
  • lidskost, lidské jednání na rozdíl od nelidského.
  • Míru humanity odpovídá duchovní - mentální stav společenství.
 
 

Pojem humanismus vznikl v novověku, sahá do samotné antiky, kdy tento pojem vyjadřoval pojmem duše, mentálno.

V této souvislosti se často cituje Prótagorův výrok: 

"Mírou všech věcí je člověk: jsoucích, že jsou, nejsoucích, že nejsou."

 

Podrobněji [1]d-ecko.webnode.cz/news/vysvetlivky-1/

 
Protože lidstvo má tendenci cestu humanity opouštět, v případě válek, totalit a diktátorských režimů, našim údělem je vracet se na tuto cestu, byť občas zarostlou trním.
"Humanita je osud český, humanita je náš poslední cíl", T.G. Masaryk.
 
Nejen že to musíme chtít, jsme tím povinováni a pro tuto věc - cestu umět najít společnou řeč, mentální úroveň komunikace.
Konec Úvodu
 

_________________________________________________________________________________________________

Technická poznámka: Tento článek je něco jako stručný turistický průvodce, mapa, odbočky s  vysvětlením jsou uvedeny v odkazech, nezbytným doplňkem jsou další články, knihy, blogy, kterých se nám díky sociálním sítím dostává v dostačné míře. S poznámkou, že k cíli vede mnoho cest a "všechny cesty vedou do Říma".  Nejedná se tedy o návod ale o jednu z možných cest, když stávající řád získává stále větší trhliny.

Foto: Téma si jistě zaslouží lepší úvodní fotografii. To lepší se objeví v případě, že si možnost změny připustíme i s vědomím, že nic nebude zadarmo. Prof. Václav Bělohradský to definoval jako jednu z našich hodnot: "Cesou za poznáním musím snést i zneuznání".

__________________________________________________________________________________________________

 

Muset - To by se njdřív muselo" kolikrát tuto větu sly\šíme?

Bude tolik demokracie, kolik je jí v nás.. Každý ji má minimálně 51%, někdo až 99%

Evropská unie musí přehodit kormidlo, jinak najede na skálu, musí přestat ovlivňovat počasí a regulovat žárovky a balit koblihy a místo toho musí vytvářet podmínky pro vědecký a technologický rozvoj, aby se Evropě vrátilo její výjimečné postavení ve světě. Na takovém programu není nic líbivého a snadného, jsou to slzy a Robejšek) ... co sociální rozvoj? Sociální dovednosti?  Bez komunikačních dovedností by nebylo ani těch vědeckých