Názory občanů

11.08.2014 18:26

Často se stává, že prodiskutujeme hodiny telefonem, v kavárně, dozvídám se spoustu informací. 

Proč si je nechávat pro sebe a kam jinam je ukládat než na web?

Svoje názory můžete psát formou POZNÁMKY na Vašem profilu a poslad odkaz nebo e-mailem na D-éčko (d-ecko@post.cz). V textu zprávy uveďte "Názory občana" a Vaše jméno.

Kandiduji do senátních voleb, volební okres 66 - Olomoucko, za stranu REPUBLIKA, s vylosovaným číslem 6.

Víc než volebních kampaní je nám třeba diskuzí a prozumění.

Nemám ráda slovo kampaň, volební tažení pojímáme jako "Door to door", jezdíme po okrese jsem "Mobilní Bilboard", můj doprovod dostal přezdívku "Šíbr Šestky", doveze mně právě k Vám. Společně sbíráne ty nazory.

Začínáme, přidejte se.

11. 10.2014 jsem tedy dokandidovala, názory občanů však jedou dál, volby nevolby. Pokračujeme dál....

____________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Po volbách  19. 27. října 2014 Jsme opravdu tak pitomý národ neboje v tom něco jiného?

Tuto otázku jsem našla v textu Otto Chalouopky a dost se ni zalíbila. Musíme se umět ptát, otázkou je, jestli si dokážeme i odpovědět. Rozjela jsem tuto diskuzi pod jednou poznámkou a čekám, dojdeme-li společně k odpovědi.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Telefonicky, pan Zapletal z Náměště na Hané (telefon je uveden na volebním letáčku):

Pan Zapletal: Vaše strana říká: Podporujeme malé a střední podnikatele". Proč nepodporujete i dělníky. Pracovat ve věku +55 let za minimální mzdu voliče nepotěší. Mně jako slévače rozhodně ne. (Volně přepsáno)

Zdenka W: Malí a střední podnikatelé podpoří náš region, přirozenou zaměstnanost. Velké společnosti a oligarchové směrují k montovnám a oněm minimálním mzdám. To pro zalaté české ručičky není. Podpoříme-li význam regionu, jistě naleznete vhodné zaměstnání. Třeba ne ve slévarenství ale s tím se jako slévač vyrovnáte. Pohodlnější zaměstnání si v tomto věku zasloužíte. Mzdu si snadněji prosadíte s podnikatelem, kterého znáte a máte na dosah, než složitou cestou přes odbory nebo soudy, na které z minimální mzdy nemáte. (Volně přepsáno)

Pan Zapletal byl první, kdo využil telefonický kontakt z rozdaných xxx letáčků. První kdo se nebál zeptat, říct adresně, co se mu nelíbí. Líbilo se mi to, byl věcný a stručný.

____________________________________________________________________________________________________________________________

E-mailem s kamarádkou. 16. září 2014

Pavla: Na fejz nechodím, často spolu mluvíme, tak dnes o jednom citátu Alberta Einsteina:

"Každý inteligentní blázen může problémy zvětšit, udělat je kompexnějšími a násilnějšími.

Chce to dotek génia a mnoho odvahy, aby se věci pohnuly opačným směrem".

Vím že nemáš moc času, jezdíš po okrese ale třeba k večeru ten citáš rozebereš. Nemá smysl abychom se o něm bavily jen my dvě, mělo by o něm uvažovat víc lidí, leží zde třeba 100 let, kdejaký nesmysl bez hlubší myšlenky nám tady lítá médii a ujme se daleko dřív než chuť dostat se z těch našich malérů. Taky kde chceš vzít génia? Kde chceš vzít lidi s odvahou? Mají tak odvahu sedět u televize nebo nadávat v hospodě. 

Zdenka:  Za prvé 

Každý inteligentní blázen může problémy  zvětšit, udělat je komplexnějšími a násilnějšími". Třeba si položit otázku PROČ? A máš odpověď. Bude to přece onen blázen, který pak přijde s řešením a bude KING, navrhne koncept řešení. Začne se sice řešit až za dva roky - špatně pro nás, výborné pro něj, může totiž dál problémy pěkně šlechtit do ještě větších a násilnějších. Dříve platilo: "Dej blbci funkci, odmění se ti formulářem", dnes "Problémy neřešíme, my je přímo vytváříme". A my, občané je volíme, stále dokola, PROTOŽE problémy máme rádi, je o čem se "bavit" v diskuzích a přestřelkách v hospodě.

Za druhé

- Géniů je málo. Málo kdo se totiž umí správně zeptat. Ve školách se to neučí. K ničemu to není, tady se neodpovídá a otázky nejsou žádoucí. Naše vládá a poslanci očekávají mlčící přijmutí předkládaných koncepcí. Hltače reklam a obdivovatele bilboardů, tak nás "komplexně" vidí, jako hlasy skákající do uren. Domnívají se, že na každý náš krok je třeba zákon, asi jim to radí poradci.

- Mnoho odvahy. Spíš pár odvážných, co se nebojí že ztratí svobodnou vůli pod vedení těch géniů. Pár odvážných, co se nebojí říct, že dostat se z bláta chce víc síly než vyplavat jak sádlo na hladinu. Z bláta se líp leze těm šlachovitým, hudbeným. Je to řečeno obrazně ale opravdu moc odvážných zde není. Když se pořádně podíváš, zjištíš že jsou. Dříve byla odvaha ceněna, nyní už dávno ne. Proto mají odvážné za exoty, za jakýsi jiný druh, co má stádo tendenci je vykousat. Ve smečce odvážný vede, smečka má úplně jiný ráz než stádo. Smečka není krutá, je sociální, má zájem aby rodina přežila, jakékoliv neshody vedou k jejímu ohrožení. Proto se vůdce smečky nebojí zavrčet či dát ťafku. Smečka není sociální ústav ale je sociální.

Na rozdíl od zvřat, my jsme obdaření právem svobodné vůle. Zbabělec ji nemá, podléhá ideologickým bláznům komplxních řešení, schovává se do davu a odtud zbaběle vykřikuje krátké věty typu: "Hrr na ně", "Chceme tohle" a "Nechceme tamto", to je populární a vítané. Kdo má svobodnou vůli, je trochu rebel, buřič, musí počítat s tím, že tak nějak zůstane sám a dost nepochopen, ve stádě. Časem najde podobného jedince, založi volně žijící skupinu, ne stádo ale smečku, vrátí se ke svobodnému životu a bude jim fajn.

Závěr: Tak nám opět letos volby ukáží nakolik jsme svobodní, nakolik jsme pro demokraci, nakolik pro svobodné volby a nakolik stádně zbabělí. Mluvím tvdě? Možná trochu vrčím, měla jsem vret dřív. JENŽE, my se neradi budíme, nám se v té totalitě moci dobře spinká.Vracím se do džungle, tam je svatý klid na rozdíl od toho vřískotu na fejzu. Čau :) 

Pavla: Nerozebrala jsi ten opačný směr. Kam, kam to je opačným směrem?

Zdenka: Hmm, to je ta volba. 1) Mohu se mít líp a bude to chvíli trvat, než toho dosáhnu. 2) Nic se nezmění, budu se mi čím dál hůř ale nemusím nic rozhodovat a dělat. Při troše štěstí mi to ještě pár let vydží a dál to neřeším. Nechci nic řešit a nic rozhodovat, jsem rád stádní a bez vlastní vůle.