Dialog - Naše Imperium

27.04.2016 07:17

Jak se bránit manipulaci, nenávisti a hanobení? Možná tak měl znít název dialogu nebo (rytířského) klání, těch kterým nenávist nevoní a mají jiné představy, poněkud čestnější a rytířštější. Pokus o dialog (trialog, tetralog, mega logos) s Petrem Sudou

Policie ani vláda nám to nezajistí, to musíme sami. O to více si toho budeme vážit. Dobrý den Petře :) Přijímáš?

Zpráva z Facebooke, noční hodina 26. dubna 2016:

Neironicky říkám, že naše policie a justice jsou naprosto v řiti.
A pevně doufám, že si tato má slova přečte státní zástupkyně Zdeňka Galková a zažádá pro mne přinejmenším o trest smrti, abych měl už konečně od tohoto Kocourkova pokoj.
Vážení, všichni, kdo zde, v České republice, přeci jen zůstaneme žít, doplatíme na naši neschopnost sednout si někde v kulturáku postaveného za komančů v akci zet a domluvit se, jak ukázat široké veřejnosti, že volením bývalých a současných komunistů, socialistů a stbáků (plus jejich posluhovačů, pochlebovačů a patolýzalů), zaděláváme nám i našim dětem na pochmurnou budoucnost.
Je otřesné, jak si policie začíná dělat, co se jí zachce a prezident, vláda, poslanci i senátoři na to jen koukají a nejsou schopni s tím cokoli udělat. Naopak, prezident ještě policisty na Hradě pochválí a vláda navrhne povýšit policejního prezidenta Tuhého a ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Komorouse. K čemu je nám parlamentní demokracie, když poslanci a senátoři na nás, občany, kašlou. Když kašlou na Ústavu ČR. Mohu to říci naplno, protože jsem přímým svědkem událostí (excesů policie), ke kterým došlo na Evropské. Natočil jsem video, které shlédlo více než 450 tisíc lidí jen zde na FB a vysílalo se ve všech televizích. Dal jsem kontakt na sebe kde komu, že jsem ochoten kdykoli odsvědčit, co jsem viděl. A myslíte, že mne někdo třeba z poslanců nebo senátorů někam svědčit pozval? Ne. Nikdo.
No nic. Tak zas jeden den za námi a o další kousek k vyššímu levelu totalitního státu blíže.

Reakce Hynek Tvrdý: Tak nevím. Na ohlášeném shromáždění sedí dvacet lidí na chodníku. Protože chce zrovna přes místo, kde je povolené úplně jiné shromáždění, projít banda nácků a zamávat si cestou šibenicí s nápisem "za vlastizradu" a "národe povstaň", tak policie povolené shromáždění dvaceti lidí vyzve, aby teda povstalo a šlo ze svého nahlášeného místa laskavě pryč, protože náckové maj přednost zprava. Ve finále to policie zdůvodní tím, že těm dvaceti chtěla pomáhat a dokonce je i chránit, což teda dokazuje vyraženej zub jednoho ze zachráněných a vleklé soudní tahanice doktorandky Krejčové, která nepochopila, že vyrazit někomu zuby je pro jeho vlastní dobro. Že si soud neumí poradit s jedním prolhaným fízlem a celou, už tak dost absurdní, situaci dotáhne až k absoluní frašce, tak to už chápe asi jen ten, kdo povstal, páč nám sedícím a za tenhle bordel platícím to hlava prostě nebere.

Moje reakce: A do toho svazování do kozelců se ozývá: "Čechy - Čechům!". Popsal jste to reálně, přesto nemám sílu dát "To se i líbí". Tak takovéto Čechy NE! ... a záměrně jsem si trochu pohrála s malými a velkými písmenky, neboť ta malost z toho všecho přímo tryská. Už zítra toto vše zmizí v propadlišti Facebooku a my se budeme rozčilovat znovu, že hymna se smí zpívat jen na výzvu Hradu a pod nóty pana Ovčáčka nebo nad další totalitní tragikomedií. Být tupeni a ještě k tomu zmateni, to nám nesedí. Tak vnikl nápat vyzvat vás k dia-logos. Problém je ono "dia", může znamenat  například dva. Kdyby nás bylo šest, mohl by to být sex-log. "Sex znamená latinsky šest, anglicky pohlaví, obecně láska. Konec hraní si se slovíčky, jdeme do rachoty, v duchu rytířského klání. 

 

Petr Suda, 12. září 2015, Každá rada drahá, aneb rada Svatoplukova:

Všichni rozumní občané České republiky a především významné osobnosti politického, kulturního a společenského života by si měli uvědomit, že se naší zemi snaží neustále ovládat lidé s totalitním myšlením a populisté a měli by přestat podléhat jejich manipulaci. Rozdmýchávání nenávisti, nesnášenlivosti mezi sebou a šíření strachu – to je jejich hlavní strategie, díky které se stále drží u moci. Především v posledním roce proniká k veřejnosti díky nezávislým serverům a sociálním sítím dostatek informací a souvislostí z porevolučního období, aby si každý mohl udělat vlastní úsudek.
Podíváme-li se na témata, která veřejnosti záměrně vnucují Zeman, Klaus, Babiš a další manipulátoři a sledujeme-li či čteme jejich prohlášení, vystoupení nebo petice, pak zjistíme, jak do puntíku plní tuto svou strategii. Jejich prioritním cílem není sjednocovat národ, snažit se o nalézání řešení přetrvávajících nebo nově přicházejících problémů a vést zemi tak, aby se měl maximální počet obyvatel dobře a žil v klidu a spokojeně. Jedinou jejich snahou je získávat volební hlasy jimi rozeštvávaných a vystresovávaných obyvatel a držet se u moci, aby mohli pokračovat v rozkrádání a tunelování České republiky. Na hysterii a obecné nespokojenosti se snaží parazitovat další populisté, jakými jsou například .......

Celý text: petrsuda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=476457

___________________________________________________________________________________________________

Zdenka: Jak jsem v  úvodu zmínila, jsou momenty, kdy se motáme stále dokola, přes veškerou snahu pohnout se z místa. Nehledám viníky onoho točení spirály. Zvláštní, je že se neumíme vracet k dříve řečenému, nebo držet směr vize, cesty, o cíli nemluvě. Cesty k opaku toho, o čem píšeš - nenávisti, nesnášenlivosti, k roztěkanosti a populismu. Scházíme z cesty, cloumají s námi vlny, nejsme ukotveni. Opakujeme chyby historie a slovo budoucnost mizí ze slovníku, stejně jako hrdost, morálka, národ, mentálno, přívětivo atd.. Blbost získává převahu nad naším "imperiem", ať neříkám třeba stát, republika, národ. Blbosti a zcestnosti je třeba se bránit. Přijímáš pozvání k dialogu (sex-logu)? Není třeba spěchat s odpověďmi, cesta k cíli je dlouhá, máme právo si zvolit odpovídající tempo. (Dávám to na web a korekturu ještě nemám zcela hotovou, překlepy mi zatím promiňte. Děkuji).

27. dubna 2016

 

Petr Suda: Přijímám. Jen podotýkám, všecko jsem už řekl, věnoval všemu příliš sil, v diskuzích i v reálu. Je na každém z nás aby měl tu vůli vyjít mezi lidi, do kaváren, na náměstí, do parků, na fóra a tam uměl říct co jej trápí a jak to udělat líp, po našem. Scházejme se a jednou se sejdeme. Pokračujte dál v dialogu, je to důležité. Naučme se mluvit a jednat spolu, ne proti sobě, viz blog - rada Svatoplukova. Není účelem každý den přicházet s něčím novým, ale  vracet se k základnímu, základům, držet směr.

28 dubna 2016