Ve víru revolucí

27.11.2015 07:36

S překvapením jsem zjistila, že můj život byl prodchnut revolucemi. Narodila jsem se na osmé výročí dne "D", čili v "revoluční době" padesátých let. Dětství a hlavně školství a ulice byly alegorií revolučních obrázků, později neodmysliteného ROH (Revoluční odborové hnutí). Mezitím přišla v roce 1968 kontrarevoluce, která vyvrcholila "bratrským " zásahem tanků, dnes by se řeklo "legálních tanků", neboť byly pozvány. Následovaly další dvě dekády, kdy revoluce u nás spala, v jiných koutech světa doutnala i hořela dál. V roce 1989 byla "Sametová revoluce". Přišly i revoluce v oblékání, IT a revoluce vědy. Několik let se mluví o evoluci, tranformaci a jdeme do toho "revolučně". Den 26. listopad 2015 mně přiměl vše v krátkosti poznamenat, asi tak jak moji předkové dělali poznámky o vypjatých dobách. Moji strýcové si vedli Pilotní deníky, coby letci R.A.F., můj otec pak životopis, kde zakomponoval i jejich příběhy. Napsal: "Nejlepší romány píše život. Neboť každý lidský život, i ten nejobyčejnější, je pln dramatu a napětí." Kéž bychom byli aktéry a uživatelé toho nejlepšího napětí a dramat. Je možné že začínám s poznámkami v době, která jednou, později bude označena za počátek 3. světové války, civilizační války nebo jak ji nedávno CNN označila SWW - Syrské světové války.

7. 1. 2015 Teroristický útok v Paříži na redakci Charlie Hebo

léto - Teroristický útok na pláži v Tunisku. Také zvyšující se počet imigrantů, za rok blížící se k počtu jednoho milionu. Demonstrace, manifestace, summity a jednání, kvóty atd.

30. 9. 2015 (?) Zahájení leteckých útoků v Sýrii jednotkami RF.

13. 11. 2015 Teroristický útok v Paříži, přes 130 mrtvých a tři sta zraněných

24. 11. 2015, úterý. Setřelení ruského stíhacího bombardéru Su-24 tureckou armádou na pomezí Turecko-Syrských hranic. Osádka letounu, v počtu dvou mužů se katapultovala. Pilot byl ve vzuchu ostřelován a po dopadu zabit Turkmenskými bojovníky, označované jako "mírná opozice". Opozice Assadova režimu a chráněnců Erdokana, čili Turecka. Turecka, člena NATO. Druhý muž - navigátor, byl zachráněn zásahem ruské jednotky. Po pár dnech prohlašuje, že se chce vrátit a pomstít velitele.

25. 11. 2015 Masívní bombardování území Turkmenů. Bombardování trvalo 8 hodin, byly vystřeleny údajně 4 střely z křižníku Moskva. Víceméně se jednalo o "plošnou" akci v oblasti obývané civilisty.

26. 11. 2015 "Sobotka (přeseda vlády) je nebezpečný extremista", pronáší Tomio Okamura. Vy, pane premiére, patříte do skupiny evropských lídrů, kteří bezprecedentně ohrozili bezpečnost na celém kontinentu, a přestávám si myslet, že za tím je jen prostá lidská hloupost, kterou jsem vám byl dříve ochotný tolerovat. Stavíte se proti celému národu, proti své zemi, zrazujete svůj domov. 17. listopadu namísto abyste podpořil své občany, kteří se děsí muslimské invaze, tak vy jste okázale dal najevo své pohrdání jejich obavami tím, že jste rozdával odměny za pomoc migrantům,“ zmínil Okamura hned za svým vysvětlením, proč se premiéra táže ve věci imigrantů a muslimů ve městě Králíky.", uvádí tisk. Dále: "A na Sobotku ve své kadenci dalších slov navíc ještě zaútočil: „Mám skromnou otázku. Platí vás Islámský stát nebo vyznavači islámu nebo nějaká organizace, které z imigrantů profitují? Pane premiére, s vašimi názory jste v každém případě nebezpečný extremista, který by měl ihned odstoupit! Vaše vláda nemá důvěru ani legitimitu usídlovat v naší zemi jakékoliv nepřátelské cizince...“.

26. 11. 2015 Korupce v ČR - Šlachtův protimafiánský útvar má problémy. Po obvinění jednoho z detektivů ÚOOZ z korupce vychází najevo, že se jeden z jeho informátorů dostával k citlivým policejním materiálům a vydíral podnikatele.

27. 11. 2015 Národní demokracie (Adam. B. Bartoš) vyzývá: "VLASTENCI NA HRAD", 12. prosince ve 13 hodin na Václavské náměstí, odtud na Hrad v duchu: "Pochod a demonstrace všech vlastenecky smýšlejících občanů, politických stran, hnutí a spolků NA PODPORU PREZIDENTA REPUBLIKY, PROTI VLASTIZÁDNÝM POLITIKŮM, MÉDIÍM A NEZISKOVKÁM. ZA DEMISI VLÁDY, PŘEDČASNÉ VOLBY A SVRCHOVANÝ STÁT". Poznámka: Co na to Miloš Zeman, prezident republiky se možná dozvíme za pár dní. Podporu přijme a pak sdělí, že A.B. Bartoše vlastně nezná, obdobně jako prohlásil o BPI - Konvičkovi, po té co vyl Konvička obviněn a žalován. 

2x. 11. 2015 IS zařadil ČR mezi své úhlavní nepřátele (celkem 60 zemí). "Myslím si, že je potřeba snížit migrační tlak 
v daných zemích a zároveň převaděčům ztížit migrační cesty," řekl Jan Schneider, bezpečnostní analytik. "Otázku bezpečnosti u nás bude řešit Bezpečnostní rada státu, která se sejde 8. prosince, také kvůli videoklipu, 
ve kterém IS zařadil ČR mezi své úhlavní nepřátele." 

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/uprchlicka-krize-cesi-veri-zemanovi-a-orbanovi-20151128.html

17. - 27. 11. 2015 se "rozhořela bitva" uvnitř moci výkonné ČT, mezi prezidentem a premiérem. "Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana přehlíží reálné nebezpečí, které s sebou přináší uprchlická vlna, a ohrožuje tak bezpečnost Česka. Zeman to řekl v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes. Odmítl také kritiku svého vystoupení na akci na Albertově, které se účastnil i předseda Bloku proti islámu Martin Konvička. U politiků ale prezident zastání nenašel. Vedle Sobotky se vůči jeho výrokům ohradili i další koaliční politici a také opozice."... Poznámka: Hodláme uprchlické vlně čelit vlastním tělem nebo jednotkami "Přátel Ruska v České republice", zvané "Českoslovenští vojáci v záloze", suplující patrně Milice let revolučních minulého století. Toto vše rozdmýchala oslava 17. listopadu 2015. Zatím na poli médií a verbálně

Nabízí se slova  izraelského experta na radikální islám - Šmuel Bar"V normálním státě má monopol na používání násilí policie nebo armáda, lidé mohou jít k soudu nebo demonstrovat. Jestliže ale sahají k násilí a stát je v tom podporuje, tak už to není žádný stát."

  • Hlava BPI, M. Konvička byl 18. 11. obviněn  z podněcování k nenávisti vůči muslimům podle paragrafu 356 trestního zákona.ze šíření nenávisti proti skupině a proti náboženství. Konvička teď bude mít několik měsíců klidu, budou se opatřovat důkazy, na základě nich pak státní zástupce podá obžalobu k soudu. 
  • Miloš Zeman (24.-25.11.) se vyjadřuje, že pana Konvičku a jeho názory vlastně neznal. Přesto spolu na pódiu 17. zpívali hymnu.
  • Pan Veleba prohlašuje (26.11.) že, "BPI zneužil  demonstraci na Alebertově (17.11.), demonstraci, kterou svolala Jelena Vičarová...". Z tisku: Blok proti islámu nepřišel za panem prezidentem, ale tu akci v podstatě zneužil ve svůj prospěch,” uvedl Veleba na videu, které strana zveřejnila na sociální síti. Blok prý vytvořil dojem, že šlo o jeho akci a prezident přišel za nimi." Poznámka: Že by se pan prezident nechal nápálit? To snad ne, při vší té bdělé ostraze už 3 hodiny před manifestací a zkušenostech z minulého roku.
  • Hradní pán Mlynář v rozhovoru pro PL "vytáhle do boje", své protivníky častuje výrazy jako: hloupé hlavy, sežrali všechnu moudrost světa,, není jednodušší a manipulovatelnější "hmota" než studenti, lidé kteří žijí ve svém zabedněném světě,....
  • Jan KellerDomnívám se, že situace je nyní natolik vážná a hrozba teroristických útoků všude v Evropě tak reálná, že prezident a premiér zase brzy najdou společnou řeč. To je přece to nejmenší, co mohou pro občany naší země v této kritické situaci udělat..... Kdy se už ten proud zloby, nenávisti a zpochybňování úplně všeho konečně zastaví. A v jaké stoce asi skončíme, když ty potoky špíny potečou dál?
29. 11. 2015, první Adventní neděle: Pořad OVM byl dnes před pár minutami nečekaně přerušen. Nejdříve se ve vysílání ozvalo v angličtině hlášení, že se testuje bezpečnostní systém. Moravec nadále pokračoval v diskuzi, která dnes měla téma: Imigranti jako spása evropského a amerického hospodářství? Hosté: Jan Švejnar a Pavel Kysilka. Hosté..... Podle nepotvrzených informací nahlásil anonym v budově bombu a Žižkovská věž se musela evakuovat.
  •  
LISTOPAD připomíná situaci, kdy Zeus zavelel "Vypusťe Krakena!", Andromeda je pečlivě připravena ke svému údělu a připoutána ke skále. Lidé v ustrnutí, s pocity hrůzy i jinakými vzhlíží k moři. Perseus se však teprve blíží k Medůze. Divák se vžívá do jedné z rolí: lidu, Krakena, Persea nebo Andromedy. Kraken nevyhraje, přesto mu mnozí fandí. Původcem celého příběhu byla Kassiopenina pýcha. Osvobozením Andromedy příběh nekončí, Persea čekají dalši nerovné boje, nakonec vyhrává, vnuk Andomedy a Persea je Hérakles
Kraken je SWW (syrien word ware), Perseus je v dáli, jeho tvář ve stínu, nelze rozpoznat. Lid a diváci jsme my, věřící i nevěřící. Medůza a Andoména, můžeme jen hádat, Kassiopeina pýcha je daleko zjevnější - pýcha civilizace, která rozzlobila Poseidona.
__________________________________________________________________________________________________
 
2.12. 2015 Možná se později ukáže jako D-Day II. (D-Day 6.6.1944, den vylodění spojeneckých vojsk v Normandii). V UK se hlasuje o letecké podpoře bojů v Sýrii. Ráno vyšel rozhovor s B. Asadem (Sýrie) na ČT. A v ČR bylo podáno trestní oznámení ohledně zakázek MF kolem EET.
 
...12.2015 Policie zahajuje šetření nákupu Čapího hnízda Andreje Babiše
 
26. 12.2015 Miloš Zeman ukončil Vánoční poselství památnou větou: "Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny."
 
29.12.2015 Důchodcům bylo přidáné 40 Kč měsíčně, minimální mzda vzrostla z 9.200 K4 na 9.900 Kč, hranice chudoby je 9.902 Kč (čistého) na osobu a měsíc. Přidání k důchoddům bylo suverénně nejnižší za posledních x let, revoluční bylo, že byla zvednuta pouze základní výměry, čili - všem stejně.
 
31.12.2015 V Bruselu, Mnichově a Paříži hrozí teroristické útoky. V Bruselu zrušila radnice novoroční ohňostroj. V Dubaji (SA) hoří 300 m vysoký hotel.
 
PROSINEC Ani Advent a vánoční nálada neubrala obav a zatím nepřinesla klid náměstím a lidem. Náměstí jsou pečlivě hlídána policisty, někde vojáky, revoluce předává žezlo terorismu. Česko se překonává v pořádání a popularitě ohňostrojů. V Německu bylo ovzduší zatíženo 4.000 tun prachu z oňostrojů. V Česku se patrně od 1.1. nekouří v hospodách a restauracích, ale kdo ty "revoluční změny" v zákonech ještě stíhá sledovat?
__________________________________________________________________________________________________
 
1.1.2016 Novoroční proslovy byly vesměs pozitivní a k pozitivismu nabádaly. V Tel Avívu další teroristický útok (2 mrtví, jeden zraněný). Ukrajina se blíží bankrotu a vybuchl tam ropovod pro střední a východní Evropu.